Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Min grønne plen, min stelte hage, en livløs arena.

Mai 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, May 20, 2018 21:13:15

I en hage på Nordstrand, i en sommeridyll, en solskinnsdag omgitt av blomster og fuglesang, med lyden fra en gressklipper i det fjerne kan det gode liv nytes. Og det er det det er her i nord, et godt liv, i verdens rikeste land, ulvens terrorisering av Norge ligger som et fjernt minne fra en annen sesong.
Sitter jeg med verdens største frykt, ikke en frykt jeg kan klandre gårsdagens fest for eller våre nye landsmenn og IS. Et fly på en skyfri himmel på vei til Syden gir meg minne av hva som mangler i denne idyllen av en sommerhage. På en tusenfryd til høyre finnes det ikke et insekt, ikke en humle eller bie. I det gamle morelltreet rett foran meg er det ikke noe insekts-summing, og heller ei fra syrinbusken ved porten. I min sommeridyll er det stille som i graven, ser du bort fra en gressklipper i det fjerne. En dødensklipper som hugger ned humler og gress om hverandre. Eller var det bare en drøm av et minne samlet over 35 sommere i denne hagen som ligger som fluesurr i mitt minne?

Sommeren 2017 var et katastrofalt år for fruktbønder på den Nordlige halvkule. I Danmark ble det meldt om en nedgang på 60% i avlinger av epler. Vi utrydder verdens insektbestand med evig bruk av sprøytemidler, luking, rydding og forurensing. La løvetannen vokse. La gresset gro. La løvet ligge i en hekk. Ta opp kampen for humlen som ditt liv var avhengig av det, for det er nøyaktig det det er. Uten verdens pollinatorer er det regnet ut at vi, mennesket, har 5 år igjen og leve.

I en sommeridyll på Nordstrand hører jeg en summingen fra en dødsmaskin i det fjerne.

https://www.dinside.no/video/eIOtyc0Ko_0#_ga=2.29025909.858523734.1526532360-1971505058.1480141948

Hagemann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post725