Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Det ekstreme, normalisert.

Mai 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, May 26, 2018 18:08:59

Høytrykket ligger som en klam hånd over Norge. Varmerekordene fra 1947 er slått. Jordbærbøndene frykter for sesongen. Årets vårflom er glemt. På en hver gressflekk i byene ligger det folk og slikker sol. Leskedrikk og is melder om rekordsalg. Solslyng og gressbrann stopper togtrafikken. Det er sommer, det gode liv er her.

Det er en jubel til et lydløst kaos som har lagt seg over Norge. For bak et stille høytrykk er det “trafikkork”. En atmosfære som er oppladet til det kritiske er årsaken til et stillestående høytrykk. Det kan ikke trekke nordover, sørover, øst eller vest. Under en stekende sol på en skyfri himmel, kokes det norske folk som følger av et overforbruk av fossile brensler. Denne gangen ser vi det som kjærkomment, men sannheten er at det er flaks, en tilfeldighet, neste gang kan det være et lavtrykk med regn og kulde som blir liggende stille over vårt langstrakte land.

Men dette er baksiden med et perfekt mai vær, ikke diskutert, ikke nevnt men glemt. Avisene er fylt med artikler om at varmen blir og vi har testet badetemperaturene. Det er på samme tid meld om rekordvarmt og rekordlite sjøis i Arktis. Det er mulig at vi i Norge jubler over rekordvarmen her i sør, med det gjør de ikke der i nord. For det er krise, en isfri Nordpol er et dommedagsscenario vi i aller høyeste grad må unngå.

Så under en reklame for sommerens bademote, levert av Zalando, kan vi lese om verdens beste strender å besøke. Men ikke en artikkel om Parisavtalen, som er glemt og kastet, gjemt bort i en skuff på et kontor med klimaanlegg. For den har ikke en forvaltningsplan for hvordan nordsjøoljen skal pumpes opp eller ei en plan for hvordan Norge kan forsterke sin kjøpekraft internasjonalt. Denne avtalen omhandler bare hva fremtiden vil bringe hvis vi ikke begrenser vårt forbruk som forårsaker dagens varmerekord og det er ikke “party”.

https://www.dinside.no/reise/her-er-verdens-beste-strender/69837665#_ga=2.240693635.1435533303.1527314057-1971505058.1480141948

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/OnJPLq/naa-blir-heteboelgen-enda-hetere-dette-er-ekstremt

I et lite notat i Dagbladet,no kan vi lese om syklonen Mekunu som traff Oman og Jemen, 40 mennesker er savnet og minst 3 personer har omkommet, ødeleggelsene er omfattende.

Borneos orangutang bestand er redusert med 100 000 individer på 16 år som følger av avskogning. Regnskogen, klodens ene lunge blir hugget ned for å produsere palmeolje som skal bli norsk miljøvennlig biodrivstoff. Dette er et norskt miljøtiltak. 50% av norsk biodrivstoff er palmeolje basert.
For norskprodusert nordsjøolje fra Equinor (tidligere Statoil) er ikke miljøvennlig nok for oss, vi krever ekte regnskog på tanken for å være miljøbevisste.

https://www.dagbladet.no/nyheter/borneos-orangutangbestand-redusert-med-100-000-pa-16-ar/69522982

Da er det godt å kunne lese at norges statskanal NRK oppfordrer unge til å velge utdannelse innen oljebransjen. For hva er vel mer passende i en tid hvor det ekstreme skal bli den normale at vi later som det ikke er knyttet noen problemer opp mot vårt stadig økende forbruk av vel alt. Plastsugerør fra MCDonald’ er en ubetydelig bagatell når vi ser på utfordringene verden står overfor. Men likevel får dette et stort oppslag i samme avis som oppfordrer unge til utdannelse innenfor oljesektoren.

https://www.nrk.no/ytring/jobber-i-sikte-for-oljestudenter_-1.14053539

https://www.nrk.no/urix/mcdonald_s-ignorerer-rad-om-a-slutte-med-plastsugeror-1.14054464

https://www.nrk.no/norge/kuttet-miljoskadelig-palmeolje-i-mat-_-na-fyller-vi-den-pa-bilen-isteden-1.14053201

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post727