Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Erna' 100 millioner kroners løgn

Erna's lille hjørnePosted by Goddagmannokseskaft.org Sun, June 10, 2018 10:35:43

Norges statsminister Erna Solberg (Høyre) får skryt for å lyve under G7 møte. NRK har valgt overskriften “Solberg ba G7 om krafttak for verdenshavene”, Dagbladet på sin side tok kraftigere i med “Gir 100 millioner kroner, Slik håper Erna å få Trump til å åpne lommeboka”.

Ja, under G7 møte i Canada prater Erna Solberg stort om hvor viktig det er å satse på havet, spesielt for Norge som er en sjønasjon.
“Verdens voksende befolkning vil trenge mer mat, medisiner, energi og mineraler. Hvis det forvaltes klokt, har havet nøkkelen til å møte disse behovene” sa Solberg, og inviterte til en felles dugnad for fremtiden. Og legger til at Norge gir 100 millioner kroner til et fond i verdensbanken som skal forhindre marin forsøpling.

Erna Solberg taler med to tunger når hun prater om felles dugnad og fremtiden, under hennes ledelse har Norge blitt det landet i verden som investerer mest i offshore olje.
Siden 2013 har oljeselskapene som driver på norsk sokkel fått 80 milliarder kroner i skattelette av staten, et petroliumsskattesystem.
Gjennom en leterefusjonsordning får selskaper som leter etter olje på norsk sokkel dekket 78% av utgiftene. Noe som tilsvarer at den norske stat i perioden 2005-2015 har betalt 90 milliarder kroner til selskaper som har lett etter olje på norsk sokkel uten at de har funnet noe olje.

Og disse investeringene er i en industri som ødelegger langt mer for havet enn alt plast noen gang vil. 80 milliarder kroner siden 2013 og det er kun det Norge har investert i ødeleggelse av egen kystlinje. Men nå, ta det med ro folk, Erna Solberg setter 100 millioner i et fond som skal se på saken med plastavfallet i havet.

Pinlig eller kanskje flaut er ordet jeg vil bruke om Solberg’ løgn.
Vi investerer ikke 100 millioner kroner i bevaring av havet, Erna Solberg investerer 100 millioner i et fond, så Norge kan bevare oljeaktiviteten sin uavbrutt.
Kommer noen nå å sier til Norge, Erna, Equinor (tidligere Statoil), Terje Søviknes, Eldar Sætre, Norges pensjonsfond (oljefond) eller noen andre som er involvert i norsk petroleumsindustri at vi ikke tar vare på havet, kan vi stolt vise til en investering på 100 millioner i et fond som skal se på saken med plastavfall.

https://www.nrk.no/urix/solberg-ba-g7-om-krafttak-for-verdenshavene-1.14076517

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post733