Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Gammelt nytt.

Tja, ikke helt.Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, January 09, 2014 18:45:56

Selv om det dette er gammelt nytt, blir det mer aktuelt for hvert år som går. Vi leser om det hvert år, i det minste registrerer vi artikkelen før vi blar videre i avisen, desperate etter å komme oss til sporten.
Jeg vet med sikkerhet at jeg kommer til å ha samtaler og diskusjoner rundt emne gjennom dette året også. Jeg vet så klart hvordan samtalen eller diskusjonen kommer til og avsluttes, 9 av 10 ganger i hvert fall.
Personen jeg har samtalen med kommer til å trekke frem gullkortet i diskusjonen «Det er like greit at de forsvinner, kan man sitte ute om sommeren og spise uten å bli forstyrret».

Ja, det er Dagbladet som kommer med «gammelheten» i dag, vi prater om Bie døden som har pågått en del år nå. Det er mange år siden jeg først ble oppmerksom på dette, i en dokumentar fra USA om import av bier på grunn av at bie bestanden i USA er nær en kollaps.

Det er diskutert forskjellige grunner til at bie bestanden er på retrett. I artikkelen tar de for seg dyrkingen av biodrivstoff som et aktuelt problem. Som mye av den moderne jodbruken er, er dette basert på å dyrke opp store områder med samme type vekst, på denne måten får vi mindre mangfold i naturen, det manglende mangfoldet er pekt ut som en negativ ting. Sammen med sprøytemidler, forurensing og en drøss andre ting. I den andre enden er det pekt på radiostøy, moderne teknologi som forstyrer biene, mobilsender som en stor syndebukk her.

Sannheten er at vi ikke har noen svar på dette eller en løsning på problemet.

Så denne torsdagen tar vi for oss en viktig sak.

http://www.dagbladet.no/2014/01/09/nyheter/bier/utenriks/forskning/honning/31188697/  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post79