Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Med tilbakeblikk.

Dagens beste, januarPosted by Goddagmannokseskaft.org Sun, January 12, 2014 11:47:04

Vet ikke om noen fikk med seg VRL, Verdens Rikeste Land på NRK P3, sist mandag.
Jeg gjorde det. Det er et radio program som mange andre programmer, de har musikk og gjester og alt annet du forventer av et program.

VRL hadde da besøk av Jens Stoltenberg som skrøt hemningsløst av seg selv. Et intervju som utelukkende var selvskryt fra ende til annen.

Under programmet fikk han spørsmål om miljøet.
Han svarte stolt som en hane at CO2 utslippet i Norge var på vei ned.
Så klart Jens, 8 år med dere, den Rødgrønne regjeringen, har medført at industri-Norge har forsvunnet, ikke noe å skryte av det vel.
Men la oss ikke henge oss opp i detaljer når det kommer til nedleggelse av industrien og kjøp av klimakvoter.

Videre skrøt han hemningsløst av at olje-utvidingen i Norge har gått ned på grunn av at Statoil ikke pumper opp like mye olje, men konsentrerer seg om gass.
Sant dette Jens, men det er ikke sånn at produksjonen på Norsk sokkel har gått så mye ned, for når du sier at Statoil ikke henter opp like mye, er dette sant.
Fordi de har solgt seg ut av driften på norske felt de eide før, så nå får vi penger for at andre gjør jobben.
En jobb som vi som et miljøvern land kan ta avstand fra.
Så her burde du heller si at vi som en miljøvern nasjon, foretrekker at andre pumper opp oljen som ligger på Norsk sokkel på billigst mulig anbud.

For det er det finne med og ha en statsminister som er utdannet som økonom, han ser kun anbudet, start kost uten tanke på tillegg eller slutt kosten.
Kan det være lurt å ha full kontroll over egen sokkel, helt klart. Kanskje ikke for skryten utad i verden, men i hvert fall med tanke på sikkerhet.
Vi er så klart mer opptatt av egen kystlinje og miljøvern som omfatter Norge enn det vi er for oljeutvinningen i Mexico-gulfen.

Etter dette fortsatte Jens Stoltenberg å skryte hemningsløst av arbeidet den Rødgrønne regjerningen hadde lagt ned av arbeid for å stoppe avskoging.
Flott dette Jens, regner med at du da tenker på avskogingen her hjemme, siden det er noe dere har fått glimrende til gjennom nedleggelse av Norskskog, utflytting av Norskskog siner fabrikker.
Dette er et bra miljøtiltak dette, hvis du da ser bort fra at vi mister industrien vår sammen med arbeidsplasser til det norskefolket. Ja, og det at vi må kjøpe papir fra utlandet, som medfører at papiret må fraktes hitt med båt, som medfører økt utslipp før vi har papiret her hjemme.

Så klart du tenkte på regnskogen gjennom Oljefondet, samme fondet som støtter utvinning i kull, og ja all annen forurensende industri du kan tenke på.
Men det er en god tanke det, norskeolje penger, mot avskoging i utlandet, høres ut som god gammeldags; kjøpe avlat i kirken.
Men da må pengen nesten bli øremerket eller noe, siden avskoging av verdens regnskog har en rekord fart.

Goddagmann Jens om jeg får be.

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post81