Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Genialt, ta knekken på naturen!

April 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, April 22, 2018 16:37:57

Men vanlig husholdningsprodukter kan du nå med enkle grep ta knekk på maur og løvetannen i hagen. Ja, med eddik, saft og salt er mye gjort som Dagbladet begeistret skriver. For nå som våren kommer og man får lyst til å stelle i hagen, våkner også de uvelkomne til igjen.
Disse forferdelig plageåndene maur, biller, bier og ikke glem løvetannen og annet grønt som er i veien for en hyggelig stund i hagen. Nei, man skulle nesten tro at eneste løsningen for en hyggelig dag i solveggen var grønn-asfalt og plasttrær.
For hvem trenger vel natur, insekter, sangfugler og pollen, bare mas med denne naturen. For hva har den gjort for deg i det siste liksom?
Best å ta knekken på den en gang for alle.
Det eneste positive med artikkelen i Dagbladet er at de ikke reklamerer for ugressmidler som Roundup.

Europas sangfugl bestand er på randen av kollaps. Gjennom menneskets urbanisering har vi fjernet alt levbart habitat for sangfuglene. Det er da veldig bra at vi nå kan få tips og triks for å fjerne enda mer av livsgrunnlaget til sangfuglen. For hvem trenger vel natur, mennesket er jo høyt hevet over naturen, skapt i guds bilde. Og det er virkelig ikke vår skyld at sangfuglen enda ikke har bygd hoteller og butikker for å skaffe seg mat og husly. Nei, naturen er bare teit. Ok da, så står fuglene for en svært viktig funksjon i naturen, du har kanskje hørt om det, fuglegjødsel. Men samma det, maten kommer jo fra din lokale kolonial og de får jo menneskematen levert ferdig i plastpakker.

Hugg ned et tre og støtt global oppvarming!
Med felles innsats folk kan vi klare det, bevise at global oppvarming er dumt og utrydde alt liv på denne planeten er fryktelig dumt for vår egen overlevelse.

https://www.dinside.no/bolig/saft-og-eddik-tar-knekken-pa-maur-og-ugress/60967649#_ga=2.21669695.528124452.1524283849-1971505058.1480141948

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post713

Hva F... hjelper det da?

April 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Sat, April 21, 2018 16:59:40

Norges Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) har samlet omkring 60 aktører som skal se på muligheten for fase ut sugerør, kaffelokk og engangsbestikk i plast. “Minister Elvestuen har fått nok”, som Dagbladet skriver så flott.

Det finnes rundt 2100 vrak langs Norges kyst, mange av disse utgjør en enorm miljøtrussel. Ubåter med blybatterier, hydraulikkolje og diesel. Skipsvrak med råolje og plastikk.
Oljeplattformen Aasta Hansteen blir i disse dager slept på plass.
Norge er per dags dato det største imperiet på offshore olje. Gjennom vår oljeaktivitet (også kalt velferd), øker vårt miljøutslipp til nye høyder, Norges samlede Co2 avtrykk blir enormt.

Men ta det helt med ro, Norges Klima- og miljøminister er lei av engangs plast. Det hjelper masse. Verdens korallrev er på vei til å kollapse som følger av vårt økende Co2 utslipp. Det er anslått at verdens korallrev vil være borte om 10 år. Men ta det helt med ro folk, Elvestuen skal sørge for at vi slutter med sugerør av plast.

Jeg får lyst til å spy av uvitenheten til vår ministere på tinget. Våre gamle hvalfangst stasjoner i sørishavet står fortsatt forlatt, men ikke ryddet opp. Her ligger det mengder med utstyr, alt fra oljefat til fangstutstyr, men vi tar ikke ansvar for dette. En enorm mengde med avfall som ikke blir håndtert, som har fri tilgang til havet. Et hav vi vist nok er bekymret for, skal vi høre på minister Elvestuen.

https://www.dagbladet.no/mat/ministeren-har-fatt-nok-onsker-storoffensiv-mot-plast/69723769

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post712

9 av 10 nordmenn tror ikke på menneskeskapte klimaendringer.

April 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, April 20, 2018 16:53:21

Under den herlige overskriften “Plastsøppel viktigste miljøsak, mener nordmenn”, kan vi lese om hvor “bekymret” vi nordmenn er over plastavfallet som finner veien til havet.
Ja, hele 7 av 10 nordmenn mener at plastsøppel er vår viktigste miljøsak.

Det finnes er helt klart en gruppe mennesker som verken bor i nærheten, jobber i nærheten eller er på butikken samtidig som meg, for når jeg står ved frukt og grønt avdelingen på butikken, ser jeg en mengde mennesker, ja uten unntak, ta en klase bananer som puttes i en klar plastpose. I kassen kassen puttes denne nå plastinnpakkete bannanpakken i en ny plastpose.
I Norge har vi verdens beste vann, gratis i springen. Igjen når jeg står på butikken, ser jeg samtlige handle vann fra Italia, England og Norge på plastflasker som igjen skal gå i en ny plastpose i kassen.
Nordmenn er bekymret for plastavfallet.
En 6 pakning brus som er buntet sammen med plastikk, har bærehåndtak, puttes i en egen plastpose i kassen.
Tørkepapir og dopapir kommer i egen plastinnpakning med bærehåndtak, puttes i en ny plastpose i kassen. For ingen må se at jeg handler dopapir, nei skulle du ha sett der går han som bruker dopapir.
Ja, vi nordmenn er svært bekymret for plastsøpla som finnes i verden.
Man kunne nesten ikke tro hvor bekymret vi er når vi ser hvordan middagen vår i dag skal komme, pakket i plastikk, Fjordland fra Kina. Lunsjen skal være ferdig kuttet salat i plastpakke med en liten plastgaffel. Druer, igjen plastpakke. Løk, ja til og med løken kommer med et plastnett rundt seg.
Men for all del, brødet må også i en klar plastpose før man putter den i en ny plastpose i kassen.
Det er ikke grense på hvor bekymret vi er for plastavfallet vi produserer og etterlater oss.
Men litt må man jo unne seg når man leser om at 7 av 10 nordmenn lyver.

Vår tids viktigste sak, plastavfallet, skriver avisene.
I 4. kvartal 2017 reiste det 5.04 millioner nordmenn på reise med overnatting. Det bor 5,2 millioner mennesker i Norge.
Hver av disse reisene representerer et hav av plastsøppel, men såpass må man da kunne unne seg, på flyet kommer maten i en plastboks, på hotellet er det små plastpakker med sepe, håndkrem, kaffe, te, dusjhetter og dette er før vi angriper frokosten med alle sine små pakker som man bare må unne seg.
3 av 10 nordmenn er ærlige. 1 av 10 nordmenn tror at vi har et problem knyttet til menneskeskapte klimaendringer.
For her er tingen, klimaendringer har vi hele tiden, det er naturlig, klimaet er i konstant forandring, det er de menneskeskapte klimaendringene som er farlige. Det reiste 5.02 nordmenn med fly i 4. kvartal 2017 og anslagene for 2018 er en økning i antall reiser.

Så si at vi er bekymret er vel på sitt beste en sannhet med en enorm klype salt.

https://www.nrk.no/norge/plastsoppel-viktigste-miljosak_-mener-nordmenn-1.14014544

Bekymretmann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post711

La oss få dette avklart, det er ikke 30 år siden.

April 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, April 16, 2018 19:57:07

“Nå har den nederlandske delen av miljøvernorganisasjonen Friends of the earth varslet at de vil gå til søksmål mot Shell, med mindre oljeselskapet legger om forretningsstrategien i løpet av åtte uker”, skriver Dagbladet.no. Som Friends of the earth, uttaler har Shell sittet på en rapport i 30 år som advarer mot effekten av klimagassutslipp uten at de har kommet med tiltak for å begrense utslippene.
Et søksmål som føyer seg inn i en lang rekke med søksmål rettet mot oljenæringen, søksmål som prøver og synliggjøre kostnader knyttet til klimagassutslipp.

Men det er ikke 30 år siden vi ble klar over eller så de første rapportene fra oljenæringen som omhandlet temaet “karbondioksid, global oppvarming, kostnad og fremtiden”.
På begynnelsen av 80-tallet kom det en rapport fra oljeindustrien som konkluderte med at global oppvarming ville medføre en havstigning innen midten av det 21-århundret. Rapporten la grunnlaget for at oljeriggene ble bygd høyere enn før.
Exxon var klar over problemet allerede i 77, etter utarbeidelse av en intern rapport på emnet. Exxon holdt rapporten hemmelig i 11 år.
The Bell Telephone Science fra 1958 tar for seg menneskets Co2 utslipp og hva dette vil ha og si for fremtiden, den gjentar det samme som er bevist gang på gang.

Hvis vi ser bort fra alle rapportene oljeindustrien har undergravet, de siste 60 årene. Klarer vi å se gjennom all forvirrende misledende fabrikkerte rapporter som oljeindustrien og oljenæringen har kommet med.
Vet vi i dag at det var den svenske forskeren Svante Arrhenius (1859-1927) som kom med de første advarslene om fossile brensler. Hva Co2 klimagassen ville gjøre med atmosfæren. Ja, rapporten til Svante Arrhenius tok for seg menneskeskapt global oppvarming og kom ut i 1896.

Så bare for å få dette avklart, kunnskapen om problemene knyttet til global oppvarming har vært kjent i litt mer enn 30 år. Effekten av å brenne fossile brensler har vært kjent i litt mer enn 30 år. Ja, hele definisjonen, Co2 medfører global oppvarming, har vært kjent i litt mer enn 30 år.
Statoil, Shell det være seg Hydro, BP, Exxon eller et annet oljeselskap, har de og vil de også fortsette i fremtiden med å undergrave enhver rapport som omhandler emnet.

https://www.dagbladet.no/nyheter/truer-shell---i-30-ar-har-de-visst-at-de-skaper-klimaendringer/69705524

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post710
Next »