Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Pant alt- Alltid.

Januar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, January 19, 2018 16:20:35

Under overskriften: Bruker du plastflasken om igjen? får vi en bekreftelse på at vi har ikke gjenbruk av plastflasker i Norge.
Ja, Coca Cola sier det best i artikkelen, “Våre flasker er ikke beregnet på gjenbruk”.

Vi er i Norge, som resten av verden, utrolig opptatt av dette plastavfallet som i stadig større grad utgjør en enorm miljøtrussel for alt liv på denne planeten. Folk frykter at innen 2050 vil det være mer plast enn fisk i havet. Vi er bekymret for mikroplast i drikkevannet og miljøgifter som plastikk avgir til naturen.

Så vi skaffer en plastposeavgift for å takle morgendagens problemer. Pant alt- alltid. Til hvilken nytte, hvis plastflaskene ikke kan brukes på nytt? For et par år siden lå gjenbruken av plastflasker på 30%, Men hvis de moderne flaskene ikke er beregnet å bli brukt mer enn en gang, produseres det en ny plastflaske hver gang det skal produseres en ny flaske med vann eller brus. Da er vi vel ikke så bekymret for plastavfallet vi etterlater oss?

http://www.klikk.no/helse/velvare/bruker-du-flasker-om-igjen-3736168

Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post668

Alle skal med, du også Giske

Januar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Thu, January 18, 2018 19:10:03

I kjølvannet av #Metoo kampanjen som avslørte Trond Giskes (Ap) oppførsel og trakassering av kvinner har Giske blitt sykmeldt.
Giske er avsatt fra alle verv han hadde i Arbeiderpartiet og det ventes nå på en avklaring i varslersaken, før man kan se på evntuelle verv og komiteer Trond Giske får i Ap og på Stortinget.

https://www.dagbladet.no/nyheter/sykmeldt-i-nye-to-uker/69350346

Det er ikke noe å spøke med, her prater vi om en mann som har tjent millioner på jobben i Arbeiderpartiet, han har opptjent full pensjon etter sine perioder på tinget og ser mest sannsynlig på en god etterlønn når forholdene i trakasseringssaken er avklart. Før han får seg en eller annen kremjobb i en eller annen kommune hvor han blir sittende i et styre hvor han tjener godt med penger. Nei, det er ikke noe å spøke med, for har Giske gjort noe galt, han følger bare Arbeiderpartiets egne motto: “Alle skal med”, og kan man da skvise noen penger til ut av statskassen selv når man har trakassert det motsatte kjønn skulle det da bare mangle at man gjorde dette for er ikke Giske selv et offer i denne saken.

Nei, Giske du fortjener en 14 dagers ferie betalt av staten, en mulighet til å lade batteriene og komme deg fra alle disse vonde påstandene og påkjenningene som har blitt dyttet på deg, bare fordi du (som var en av Norges ledere, ja et forbilde kan man si) har trakassert noen kvinner.

Tafsemann & Økseskaft  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post667

"Tide Pod Challenge"

Januar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Tue, January 16, 2018 18:48:07

Ja, da er det kommet et nytt internett fenomen, og denne gangen er det bedre en noen gang før. Denne gangen går det ut på å utfordre vennene sine til å tygge en oppvasktablett av merke Tide. Og dessverre advarer eksperter mot det som kan være ekstremt farlig, ja oppvasktabletter er verken mat eller helsefrembringende for mennesker.

Dere må ikke advare mot dette, dette er jo det Darwins utviklingslære satt til det moderne samfunn...
Så la det hele utspille seg foran kameraet, så kan resten av oss se hva som skjer.
Vi prater uante muligheter her, tipping, NM, VM, eller hundre meter sprint med oppvasktablett for idiotene som måtte melde seg på. Og hvorfor stoppe oralt?

http://www.side3.no/tide-pod-challenge-er-det-mest-idiotiske-vi-har-sett-pa-lang-tid---og-er-ddelig/3423406689.html

Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post666

Pinlig

Januar 2018Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, January 12, 2018 19:51:54

En begeistring med all god grunn. Vår statsminister Erna Solberg hadde møte med USA’ president Donald Trump nå onsdag og for et møte det var. Begeistringen for vår statsminister var ikke å legge skjul på, hun kom med stikk og hun var vittig. Vi så verdens mektigste mann, tørr jeg si, ydmyket og vår egen statsminister i sitt ess. Stikk ble gitt og det var nydelig å se, det var en parkert president under onsdagens møte, alt fra Ernas håndhilsen til Parisavtalen måtte denne mektige mannen bøye seg for, skal vi kun se på

overflaten gjennom godtroende øyne. Men all ære til oss som et stolt folkeslag på vår ikke fult så hvite hest, her vi sitter og gosser oss over at vår, ja, vår statsminister som “parkerte” verdens mektigste mann. For vi ble tatt på alt. Jeg var ved første oppfatning begeistret over “vår” bragd, vårt ordspill ovenfor denne mektige mannen, men dette tok brått slutt.

Så Erna Solberg ble faktisk parkert, på alle punkter, for det var ikke en begeistret Erna eller det norsk folk vi så, det var en begeistret Trump vi så, for motstand fantes ikke. Trump hadde det norske folk og Erna i sin hule hånd fra første sekund. Og det stoppet ikke i der. Han hadde helt rett da han tok for seg denne “enorme” bestillingen av jagerfly, han brydde seg så mye om denne lille summen Norges nye F35 jagerfly betyr så han kunne ikke utdypt det bedre da han kaldte de for F53 eller var det B52 han hintet til? Vi prater om en sum penger som for den amerikanske presidenten utgjør utrolig lite av det amerikanske budsjette, så han kunne ikke brydd seg mindre. Men betydningen, hva disse flyene representerer av makt amerikanerne har er det viktige. Så for Trump kan du kalle disse flyene hva du vil, det er makt over det norske folk han ser.

Men ros ble gitt og ros bel ikke gjengelt. For så var det dette med Parisavtalen, hvor stolte er vi ikke, her kan vår egen statsminister Erna Solberg turmpe med en avtale Trump vil ut av. Selveste FN’ klimaavtale ble feid unna som gårsdagens smuler på middagsbordet. En større ydmykelse er det lenge siden jeg har sett. Det var nydelig gjennomført av Trump. Det kunne virke ved første øyekast som Donald Trump ble parkert av Erna Solberg da hun tok opp Parisavtalen med det var bare ved første øyekast. Han er ikke en mann man skal undervurdere, noe som ble gjort, han takket pent Erna og Norge for vår investering i USA og det gikk rett hjem der det skulle. Verdens mektigste mann takket oss for vår tro på amerikansk olje, gass og kull. For det er her våre investeringer gjennom oljefondet (pensjonsfondet) har gått. Keystone XL og Dakota Access hadde ikke blitt bygd så fort hadde det ikke vært for norske lån og investeringer i prosjektene. Vel, det er ikke sikkert at det hadde vært nok finansiering for å gjennomføre disse prosjektene opp mot Statoils oljesand i Canada hadde det ikke vært for investeringer fra norges pensjonsfond i rørledningene som skal frakte oljen, kaldt Keystone XL og Dakota Access. Men det har vi oss selv på vår oljehest, høyt hevet med “riktig” moral og en pekefinger som peker i feil retning. Statoil skal investere 500 millioner i Mongstad for å pumpe opp mer olje, hva var det igjen vår statsminister Erna kom med av moral når hun nevnte Paris avtalen mon tro.

Det var ikke et møte hvor vi undervurderte vår motstander, vi ble regelrett parkert, vi ble ydmyket, vi ble gjort til latter mens vår egen jubel og begeistring sto i taket. Vi heiet på vår egen ydmykelse. Skal man parkere og ydmyke sin motstander, må man i det minste ikke undervurder ham, noe vi gjorde, for hvem er vel Donald Trump annet enn verdens mektigste mann?


Økseskaft
  • Comments(0)//dagens.goddagmannokseskaft.org/#post665
Next »