Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Symptom Northug.

Dagens beste, februarPosted by Goddagmannokseskaft.org Wed, February 26, 2014 18:35:00

Det kan se ut som det ikke bare er langrennsløperne våre som liker å komme langt etter andre. Det kan se ut som dette er et symptom som preger det norske folk.
Vi kan, vi kunne, vi burde men vi får det bare ikke til.
Vi kan lese i dagens ferske utgaver av avisene våre om pensjonsfondet som er investert i diverse. Alt fra eiendom i New York til landmineproduksjon og barnearbeid i Østen. Noen investeringer er lette å følge, mens andre kanskje er litt tilbakeholdene når det kommer til drift av firmaet som er investert i.
Ja, for hva er vel mer underholdende enn når AP i opposisjon og ute på sin «sverte-kampanje» av Solberg-regjeringen. Dette dukket opp på nyåret og vi hadde gleden av å meske oss med saken den gang. Dette går på tidligere investeringer pensjonsfondet (også kalt oljefondet) har gjort i kullkraft utenlands. Som den gangen i januar er Jonas Gahr Støre Aps finanstalsmann ute igjen med oppfordring om å trekke oljefondet ut av kull-investeringer.

Den første melding i dag kom på E24.no om at det var flertall på Stortinget om å trekke oljefondet ut av kull-investeringer. Senere kunne VG.no melde om at verken Venstre eller KrF stilte seg bak kravet om å trekke oljefondet ut av kull-investeringer. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10120237

Og her er det da flere profilerte mennesker som er ute og uttaler seg om dette, blant annet kan vi lese om Jonas Gahr Støre AP som igjen glemmer at han satt ved makten i 8 år uten å gjøre en d… med saken. Så han kan egentlig slutte med uttalelsene om saken. Jonas Gahr Støre, vi vet med sikkerhet at hadde du sittet i regjering hadde det ikke engang vært aktuelt å diskutere saken, siden vi lærte dette gjennom det rødgrønne samarbeidet de siste 8 årene.
Når du i samme artikkel trekker inn C02 rensing, må jeg nesten bare le. Ja, la oss starte en ny månelanding med AP i spissen, da blir det bra.

Artikkelen trekker også inn organisasjonen Zero, som uttaler seg om saken. Det er Marius Holm, leder i Zero som uttaler seg. Holm kommer med krass kritikk av at det ikke blir noe av tiltaket og legger vekt på viktigheten av dette. For som Holm spesifiserer, er det viktig at oljefondet trekker seg ut av alle kull-investeringer nå og utreder om oljefondet bør gå ut av olje og gass også.
Så la meg forklare dette på Holms vegne, han vil at oljefondet skal slutte med olje og gass, eneste grunnen til at vi har dette fondet er olje og gass forstår du Holm, men ikke la oss henge oss opp i detaljer her.

Men Holm er ikke alene her, Venstres Skei Grande er også for at oljefondet skal trekke seg helt ut av denne type investeringer. Som Skei Grande sier, vil de i utgangspunktet at fondet skal trekke seg ut av alle fossile investeringer, ikke bare kull.

Dette blir for dumt for meg, olje er fossilt-brensel. Vi kan godt kalle det pensjonsfondet og lukke øynene for hva som skjer i verden. Vi kan godt juble over FNs klimaekspert Jens Stoltenberg når han stolt viser frem sin nye elbil. Vet ikke hvor han er i denne saken, eller for den sak skyld hans elbil-venn Frederic Hauge, jeg vil gjette på at de ikke vil uttale seg om dette. For slutter verden med kull må dessverre begge miljømesterne parker Teslaene og gå til jobb. For dette kan du være helt sikker på, verden er per dags dato helt avhengig av kull-kraft. Det at våre fremste miljø»helter» foretrekker å bruke kull-kraft som primære fremkomstmiddel er tragisk. Det at de tier når diskusjonen blir for miljø-rettet er bare trist, hvordan skal hvermannsen forholde seg til klimapolitikken og miljøtiltak, når våre leder er så diffuse som i saken om oljefondets investeringer er for meg helt åpenklart vanskelig.

Så jeg tror vi får gjøre som Hans Olav Syversen i KrF; Nå er vi samlet med andre for å se hva vi kan bli enige om da er vi villig til å justere oss for å få til noe.

Så med Hans O. Syversens diffuse svar i tankene sklir Norge sakte nedover listen over miljøland.

Økseskaft.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.