Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

En misforstått satsing

Beste av Mars 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Fri, March 25, 2016 11:45:56

Da er Bellona leder Frederic Hauge ut og advarer mot det han tror kan bli døden for elbilen, den elektriske bilen har de siste årene vært enerådende på det Norske bilmarkedet når det kommer til å bli satset på. Elbilen har sluppet unna avgifter, bom- & parkerings-avgifter og hatt fri tilgang til kollektivfelte.

Men det siste året har hybridbilen kommet for fullt, noe som har gitt konkurranse i det norske markedet, staten vil gi hybridbilen avgiftskutt og goder som elbilen har hatt enerett på så langt.
Noe som Frederic Hauge ser som negativt for Norges kamp i Co2 utslippskutt.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/elbil/bellona-advarer-mot-billigere-hybridbiler/a/23646165/#xtor=CS4-1

Elbilen, den mest forurensende av alle biler, den er tung med begrenset bruksområde, krever utrolig resurser å produsere og etter 5 år er den ubrukelig, da må den ha ny batteripakke. Elbilen er en engangs bil.
Elbilen er og blir uten tvil den av alle personbiler som er på veiene, den mest forurensende bilen man kan kjøpe for penger.
Med dette i tankene er det et annet aspekt med Norges satsing på elbilen, elbilen har blitt bil nr. 2 for folk, noe som betyr at den store tunge diesel eller bensinbilen er fortsatt i bruk og ikke erstattet av en elbil. Så istedenfor 1 bil, har vi nå fordoblet forurensingen rundt bilhold i Norge, vi har 2 biler, dette er en dobling av all forurensning knyttet til personbiler.

Kanskje det er fornuftig å se litt lenger enn Norges kortsiktige løfte om utslippskutt når det kommer til Co2 kutt og heller satse på et større globalt utslippskutt og avskaffe konseptet med at Ola Nordmann skal ha to biler.
Hybridbilen er kanskje ikke like gjerrig på det lokale Co2 utslippet som en Elbil, men den gir et større utslippskutt i et helhetsperspektiv.
Norskemann i hus og hytte kan slipe unna med 1 bil, som kan brukes både hjemme til jobb og til hytten på fjellet. Dette gir jo en mye større gevinst med tanke på Co2 utslippskutt en vis samme mannen må ha 2 biler.

Perspektivmann & Økseskaft  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.