Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

"Bra" for miljøet

August 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Wed, August 31, 2016 09:57:47

Det er konserndirektør i Statoil Eldar Sætre som under åpningen av oljemessen i Stavanger, ONS, som tok til ordet for å åpne Lofoten og Vesterålen for olje- og gass utvinning.

Eldar Sætre tok i bruk skremselstaktikk når han under mandagens tale argumenterte for en åpning av Lofoten og Vesterålen.

Eldar Sætre, konserndirektør i Statoil kom på den ene siden med skremsler om fremtiden hvis Norge startet oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen, hvordan Statoil ville være tomme for oppdrag innen kort tid på norsk sokkel og hva dette ville ha av betydning for sysselsettingen i Norge. På den motsatte siden kom Eldar Sætre med blank løgn om miljøeffekten åpningen av Lofoten og Vesterålen ville gi. Eldar Sætre mener at åpningen av Lofoten og Vesterålen vil være bra for miljøet fordi det finnes andre land som har mer forurensende oljeproduksjon en Statoil.


http://e24.no/boers-og-finans/ons-oljemessen/statoil-sjefen-lofoten-utbygging-er-bra-for-klimaet/23779696


Når konserndirektør i Statoil Eldar Sætre ikke avviser miljøproblematikken under åpningstalen av ONS men heller argumenterer for at vi må se på hvem som produserer olje og gass mest miljøvennlig er det betenkelig at han samtidig argumenterer for åpning av Lofoten og Vesterålen. Dette er ikke med hensyn til miljøet Eldar Sætre argumenterer for åpningen av Lofoten og Vesterålen, men egen lommebok. Eldar Sætres drøm om å bli en “ny” Helge Lunde på bekostning av fremtiden til alle er forkastelig og ikke noe man burde godta. Eldar Sætre har nok penger, det samme gjelder Statoil. Det å la norske skattebetalere betale for at Statoil skal lete etter olje i Lofoten og Vesterålen er på sitt beste bak mål. Utstyret Statoil bruker produseres i utlandet, oljeplattformer fra Korea. Automatiseringen av anleggene gir heller ikke arbeidsplasser til nordmenn, så hvor denne store sysselsettingen og løftene til Elda Sætre kommer inn, vet jeg ikke.

Verdens olje, gass og kull reserver inneholder 5 ganger så mye Co2 som vi har råd til å slippe ut hvis vi skal ha muligheten til å holde oss til FNs drøm om en global oppvarming på 2 grader.


Økseskaft


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.