Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Mann mot natur!

Et sted i AfrikaPosted by Goddagmannokseskaft.org Sat, September 17, 2016 15:53:43

Det er nå vedtatt å skyte 47 av 64-68 norsk ulv. Vettaket eller lisens-kvoten er vedtatt etter at norsk naturforvalter har gjennomgått hvor ulven i Norge befinner seg og den beveger seg utenfor de opprette områdene den skal befine seg i. Blandtanet har en sauebonde Berit Grindflek i Rendalen, som er utenfor ulvesonen, meldt at han har mistet 500 sauer i sommer på grunn av ulv.


https://www.nrk.no/ho/_-lisensjakt-pa-24-ulver-er-hinsides-all-fornuft-1.13137477


Jeg tror sauebonde Berit Grindflek burde passe bedre på sauene sine, hvis hun kan miste 500 sauer på en sommer uten at hun har hatt tilsyn til sauene på beite er det vel ikke ulvens skyld.

Og når det er sagt, har Norge per dags dato overproduksjon av saue-kjøtt, den 24.6.16 var leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag ute og advarte mot en økende ubalanse mellom produksjon av saues-kjøtt og etterspørsel i Norge, som vil medføre økonomisk tap for norske sauebønder.


https://www.nrk.no/trondelag/frykter-overproduksjon-av-sau-1.13012836


Det er ikke bare norsk sau det er overproduksjon på, det gjelder også rein. Her er det ikke bare lagrene som er fulle, men også antall som befinner seg i Finnmark.


https://www.nrk.no/finnmark/_-det-er-fortsatt-for-mye-rein-pa-vidda-1.12506190


Men vi må tenke på egen sikkerhet oppi alt sammen, for det er med god grunn vi frykte ulven det store farlige beiste som løper fritt rundt i Norge, bare se på tallen for ulve angrep:

-Ingen er drept av ulv i Skandinavia siden 1881

-Bare 8 er drept av ulv uten rabies i Europa, inkludert Russland, de 50 siste årene

-Ulv med rabies har drept ni mennesker i Europa, inkludert Russland, i samme periode


http://www.viten.no/vitenprogram/vis.html?tid=1088112


Så det er vel ikke ulven som er problemet, men ønske om økt inntekt hos den enkelte aktøren, sammen med ønske hos norsk jaktlag om å rase ut i norsk natur og skyte litt.


Men ta det helt med ro, et sted i Afrika rulles det ut store reklameplakater fra WWF med bilde av skutt norsk ulv på, med den passende teksten: Hjelp oss i kampen om å redde den siste norske ulven, en av de fem store norske rovdyr som enda eksisterer.


#LaUlvenLeve


Ulvemann & Økseskaft
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.