Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

En svikt på alle plan

Desember 2016Posted by Goddagmannokseskaft.org Sun, December 04, 2016 11:53:56

Ikke overraskende ble de fire regjeringspartiene enige om neste års statsbudsjett. Det var klima og miljø som var diskusjonen denne gang, hvor Venstre og Krf ville har mer til klima og Frp ikke ville gi slipp på løftene sine om billigere bilhold til folk flest.

Til slutt ble de enige om et budsjett som er som forventet, ingen ting forandret eller nytt.

Brorparten av miljø-Norge jubler over “miljø-budsjettet” som er lagt frem.

Nina Jensen i WWF, søster til Finansminister Siv Jensen, var raskt ute på Twitter med meldingen: “Et kraftig løft for natur og klima, og godt gjennomslag for grøntskifte”.

I NRK’ artikkel er det kun Leder Silje Lundberg i Naturvernforbundet som har noe fornuftig å si om budsjettet: “Dette budsjettet viser hvor vanskelig det er når et parti som ikke tar klimaendringene seriøst, styrer finansdepartementet. Nok en gang har Høyre og Frp tvunget Venstre og Krf med på et budsjett som ikke leverer på klima. Det er langt fra å innfri klimaforlikets mål for utslippskutt innen 2020, samt målene fra Parisavtalen”.

https://www.nrk.no/norge/miljobevegelsen-splittet-etter-statsbudsjettet-1.13258060

Budsjettet er ikke noe poeng å bli skuffet over, de fire regjeringspartiene flytter på ubetydelige ting, juble over en Co2 avgift på 450 kr tonnet er meningsløst.

Det er hyggelig at Silje Lundberg i Naturvernforbundet er skuffet over budsjettet.

Men det er ikke budsjettet eller de fire regjeringspartiene man skal være skuffet over. Skuffelsen går på miljøbevegelsen i Norge som jubler over regjeringens manglende innsats og kunnskap på området.

Nina Jensen i WWF, søster av Finansminister Siv Jensen, burde skamme seg, at hun ikke har klart å lære søster Siv Jensen mer om klima og miljø er jo den store skuffelsen her.

At Bellona leder Frederic Hauge ikke tør å rette krass kritikk mot regjeringens budsjett er en skam, overfor NRK sier han at han ikke vil klage for mye.

Ikke klage for mye? Vel, man kan fortsatt komme med krass kritikk.

Nei, det er ikke rart at regjeringen med statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) ikke har mer kunnskap og forståelse for miljøet når de fremste talspersonene på feltet i Norge ikke engang klarer å få ut god informasjon om temaet.

Miljøbevegelsen i Norge har helt klart sviktet på alle punkter, og det vises helt klart i neste års statsbudsjett.

Økseskaft  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.