Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Goddagmann & Økseskaft

Velkommen til Tåkens tidsalder

Vi vil gjerne få lov til å ønske velkommen til det 21-århundre, tåkens tidsalder.

Velkommen til Www.GoddagmannOkseskaft.org

Når årsak blir unnskyldt.

August 2017Posted by Goddagmannokseskaft.org Mon, August 07, 2017 15:12:18

I en fersk studie fra Universitetet Lund i Sverige og University of British Columbia i Canada, blir det lagt frem at færre barn vil gi størst årlig utslippsreduksjon av Co2 per person.
Effekten av att barn mindre er basert på en tobarnsfamilie i forhold til en trebarnsfamilien, med tall basert på data fra industrialiserte land. Besparelsen etter rapporten blir en årlig utslippsreduksjon på 60 tonn Co2 per innbygger.
Samme studien kom frem til at leve bilfritt ga en effekt som var 25 ganger mindre og droppe transatlantiske flyreiser ga en reduksjon på 1,6 tonn Co2.

Det finnes ikke tvil om rapporten er bestilt av noen, ja, vi har et problem med overbefolkning, uten tvil. Vi har et gigant problem med vårt økende forbruk, dette gjelder hele klodens forbruk, ikke bare industrialiserte land.
Legge frem at den beste besparelsen er å droppe et barn er å blir helt feil, det å ha 2 transatlantiske flyreiser for shopping og champagne i året er noe som er helt unødvendig. Dra på 2 sydenturer samtidig som man har en konstant oppvarmet hytte på fjellet med varmtvann, oppvarmet garasje, stor flatskjerm, fryser full av mat og en båt du ikke bruker liggende fordi man “fortjener dette”, er et mye større problem enn en familie som har tre barn, ikke kjører bil, drar aldri på storbyferie eller sydenferie, har en gammel familie hytte uten innlagt vann og strøm.

Jeg har null barn, kan jeg da bare drite i hva mitt Co2 avtrykk er? Nei, så klart ikke, mitt blir gigantisk hvis det legges sammen, uten at jeg har barn. Det er kalt menneskeskapte klimaendringer av en grunn, vår brenning av fossile brensler er hovedproblemet og hovedårsaken til global oppvarming.
Rapporten er like misvisende som da kuen for en tid tilbake fikk skylden for klimaendringene. Helt riktig at kuen slipper ut metangass som et biprodukt, men den er maten vår.

Rapporten har helt rett, hadde vi ikke hatt mennesker på kloden, ville vi heller ikke at et problem med menneskeskapte klimaendringer. Så da blir vel en konklusjon eller spørsmålet om vi skal ha mennesker på jorden eller transatlantiske flyreiser, gigantiske hytter, cabincruisere og SUV’er.

http://www.nettavisen.no/nyheter/frre-barn-gir-strst-klimaeffekt/3423361637.html

Økseskaft
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.